ORIGIN
- 生豆生産国名: タンザニア
TASTING NOTES
-
Citrus, Pear, Apple
シトラスのような柑橘系の香りと洋ナシのような酸味、リンゴのような甘さを活かした味わいに仕上げました。
BLEND TYPE : Single ROAST LEVEL : Medium Light AROMA
香り
BITTERNESS
苦味
ACIDITY
酸味
BODY
コク
DATA
- キリマンジャロ
生産国:タンザニア
精選:ウォッシュド一般的に「キリマンジャロ」と呼ばれる銘柄はタンザニアで生産されたコーヒー豆のことです。キリマンジャロはケニヤとの国境近くにある山の名前で、標高5,895mとアフリカ大陸で最も高い山岳です。タンザニアコーヒーの多くは、このキリマンジャロ山の標高1,500~2,500m辺りで盛んに栽培されているアラビカ種で、比較的高い標高で栽培されており、火山灰土壌、豊かな降雨量、寒暖差が大きいことが高品質のコーヒーと言われています。タンザニアで生産されたコーヒーは生豆の大きさで格付けされ、上から順にAA、ABとランクがつけられます。
「キリマンジャロ」は日本では昔から有名で、1953年のヘミングウェイ原作映画「キリマンジャロの雪」公開が、このコーヒーの知名度と人気につなげたと言われています。
*商品情報は変更する場合がございます。
ORIGIN
- Tanzania
TASTING NOTES
-
Citrus, Pear, Apple
BLEND TYPE : Single ROAST LEVEL : Medium Light AROMA
BITTERNESS
ACIDITY
BODY
DATA
- Kilimanjaro
Country: Tanzania
Processing method: WashedIn general, Kilimanjaro is a brand name to refer to coffees produced in Tanzania. Kilimanjaro is the name of a mountain near the boarder with Kenya, and it is the highest mountain in the continent of Africa with an elevation of 5,895m. Most of the coffees from Tanzania are arabica coffee that is grown on the foothills of this Mt. Kilimanjaro at around 1,500~2,500m. The coffee is grown at a relatively high elevation in volcanic ash soil, with abundant rainfall and a large temperature difference between night and day. All of these conditions are factors to create high quality coffees. Coffees produced in Tanzania is sorted according to their bean sizes and categorized such as AA and AB. AA are beans that meet the strict standard of 90% over screen size 18.
"Kilimanjaro" has been famous in Japan for quite some time, and it is said that the 1953 release of the movie "The Snows of Kilimanjaro" based on Hemingway's short story of the same name, contributed to the fame and popularity of this coffee.
*Product specifications are subject to change.