小川珈琲
Tanzania
Kilimanjaro

ORIGIN

生豆生産国名: タンザニア

TASTING NOTES

Citrus, Pear, Apple

シトラスのような柑橘系の香りと洋ナシのような酸味、リンゴのような甘さを活かした味わいに仕上げました。

BLEND TYPE : Single
ROAST LEVEL : Medium Light

AROMA

香り

BITTERNESS

苦味

ACIDITY

酸味

BODY

コク

DATA

キリマンジャロ

生産国:タンザニア
精選:ウォッシュド

一般的に「キリマンジャロ」と呼ばれる銘柄はタンザニアで生産されたコーヒー豆のことです。キリマンジャロはケニヤとの国境近くにある山の名前で、標高5,895mとアフリカ大陸で最も高い山岳です。タンザニアコーヒーの多くは、このキリマンジャロ山の標高1,500~2,500m辺りで盛んに栽培されているアラビカ種で、比較的高い標高で栽培されており、火山灰土壌、豊かな降雨量、寒暖差が大きいことが高品質のコーヒーと言われています。タンザニアで生産されたコーヒーは生豆の大きさで格付けされ、上から順にAA、ABとランクがつけられます。
「キリマンジャロ」は日本では昔から有名で、1953年のヘミングウェイ原作映画「キリマンジャロの雪」公開が、このコーヒーの知名度と人気につなげたと言われています。

*商品情報は変更する場合がございます。

ORIGIN

Tanzania

TASTING NOTES

Citrus, Pear, Apple

BLEND TYPE : Single
ROAST LEVEL : Medium Light

AROMA

BITTERNESS

ACIDITY

BODY

DATA

Kilimanjaro

Country: Tanzania
Processing method: Washed

In general, Kilimanjaro is a brand name to refer to coffees produced in Tanzania. Kilimanjaro is the name of a mountain near the boarder with Kenya, and it is the highest mountain in the continent of Africa with an elevation of 5,895m. Most of the coffees from Tanzania are arabica coffee that is grown on the foothills of this Mt. Kilimanjaro at around 1,500~2,500m. The coffee is grown at a relatively high elevation in volcanic ash soil, with abundant rainfall and a large temperature difference between night and day. All of these conditions are factors to create high quality coffees. Coffees produced in Tanzania is sorted according to their bean sizes and categorized such as AA and AB. AA are beans that meet the strict standard of 90% over screen size 18.
"Kilimanjaro" has been famous in Japan for quite some time, and it is said that the 1953 release of the movie "The Snows of Kilimanjaro" based on Hemingway's short story of the same name, contributed to the fame and popularity of this coffee.

*Product specifications are subject to change.